2880 paraplu's vormden een ster…

De grootscheepse actie "2880 maal NÉÉ!" is met succes uitgevoerd op 16 mei 2007 in Braschaat. Bijna 3000 kinderen verzamelden zich op het terrein voorde Hemelhoeve om een signaal af te geven aan de overheid hoe erg het gesteld is met de verkeers slachtoffers in Belgie.

 

 

Het concept en de uitwerking waren geheel in handen Istvan Leel-össy die tekende voor productie en regie. Met het gehel AVElinks team werd enorm hard gewerkt aan de totstandkoming.

3000 paraplu's werden bedrukt met het logo van de actie en diverse deelnemers waaronder Gemeente, Brandweer en Politie van  Brasschaat. Verder werd de actie gesteund door O.V.K. vzw, de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen.

Alle kinderen bereikten binnen een tijdsbestek van amper 20 minuten hun juiste plaats danzij een ingenieus systeem van opstellen. OPunt was dat het snel moest, zodat diegen die het eerst hun plaats innamen niet te lang zouden moeten wachten.

Hier een korte video impressie…

Alle mederwerking werd tevens verkregen vanuit de deelnemende middelbare scholen:

  • G.I.B (Gemeentelijk Instituut Brasschaat)
  • Koninklijk Atheneum
  • Koninklijk Technisch Atheneum
  • vzw Quadens voor speciaal onderwijs
  • Instituut Mater Dei

Verder was er een helicopter beschikbaar gesteld door de firma Helimo voor het vastleggen van deze uiting. De forma Michielsens/Allift stelde teven een hydraulsich platform ter beschikking voor gebruik door pers.

De foto's van deze actie hebben uiteindel de 4 grootste kranten in Vlaanderen gehaald met als uitschieter de Gazet van Antwerpen die de foto op zijn voorpagina plaatste…

Meer over deze actie op http://2880maalnee.be/