SOUNDwithVISION heeft een kortfilm geproduceerd i.s.m. KunstLab AVElinks en de Pius X school in Antwerpen. "The Letter" zal op 28 mei 2010 meedingen in de finale tijdens het CIAK  International Youthfilm Festival in Treviso Italië.

 

 

Cast Het concept werd bedacht door een groep Antwerpse scholieren die tevens de hoofdrollen vertolken. Michael Vercauteren en Frederik Vermeulen hebben geassisteerd met uitwerking van het scenario. Verder was de totale realisatie in handen van Istvan Leel-Össy.

Muziek van o.a. Fahir Atakoglu zorgt voor de juiste sferen. Deze soundtrack is tevens door Istvan geproduceerd.

"The Letter" vertelt het verhaal van een groep jongeren die op bosklassen gaan en iedereen wil daar een tof gebeuren van maken. Echter lopen de dingen nogal stroef tussen de uitgelaten jongeren en de sfeer verslechtert naarmate de dag vordert. Dan gebeurt er echter iets waardoor zij opeens genoodzaakt worden zich in te zetten voor het belang van de groep…

CIAK festival.

Dit is een jaarlijks terugkerend internationaal kortfilm festival georganiseerd door de Alcuni Brothers i.s.m. UNICEF en de stad Treviso.  Na de selecties werden 6 films weerhouden waaronder "The Letter".  De scenario's van de films, geschreven en gemaakt door kinderen (leeftijd 10-15), omvatten een verscheidenheid aan onderwerpen: migratie, sociale aanpassing, handicap, meertaligheid, culturele pluralisme, terrorisme, vriendschap, onderwijs, tolerantie, enz.

http://www.youtube.com/watch?v=IfOXPTMwn64