De kortfilm “Een Hart voor A” is in de prijzen gevallen in Treviso, Italië, waar voor de 23e keer het Ciak Junior International Youthfilm festival werd gehouden.

Deze keer ontving de film van de professionele jury de “Spirit of CiakJr award”. (link)

Daarnaast was er een speciale prijs die wordt uitgereikt door UNESCO  voor de film die het meest aansluit bij hun doelstellingen.

 

“A specially formed commission from UNESCO awards the CICT/FELLINI Medal to the film(s) that reflects more closely the ideals of peace, tolerance and friendship promoted by the organisation.

Dit jaar werd de film gerealiseerd ism. Basisschool Fruithof uit Berchem met leerlingen uit 5/6e leerjaar.

Gebaseerd op een concept welk door hen bedacht is heeft Istvan samen met Dirk Timmermans het scenario geschreven. Het project werd verder ondersteund door de AGSO, een onderdeel van Stad Antwerpen welk instaat voor onderwijs. 

Daarnaast was de VVN (Vlaamse ver. voor VN) een belangrijke partner binnen het kader van hun jeugd/onderwijs afdeling.

Het programma Karrewiet (Vlaams Jeugdjournaal/VRT) heeft het gehele project op de voet gevolgd en een serie reportages gemaakt die dagelijks werden uitgezonden op de Ketnet, het jeugdkanaal van de VRT.

LINKS:

 

De trailer voor de film: (De hele film wordt online beschikbaar na de première vertoning 13 juni 2012 in De Roma – Antwerpen

http://www.youtube.com/watch?v=CLWDa1BfnBA

 

Synopsis:

“Een hart voor A” vertelt het verhaal van Marie, die bij een klasuitstap verloren loopt in de stad. Ze ziet de hardheid van onze stad en besluit de stad eens onder handen te nemen.

Na een paar tegenslagen en onverwachte wendingen begint het project echter te groeien. Steeds meer van haar vrienden en klasgenoten gaan meedoen en algauw gebeurt er van alles in de stad. En steeds verschijnt daar een mysterieus symbool…”


Credits:

Een film van Dirk Timmermans & Istvan Leel-Össy

Producer: Les Vanstappen

Geluid & licht: Sal van Wezel

Grip & camera assistent: Stein

Muziek: Jan Blieck & Bram Poelmans

Videografie, montage & mixage Istvan Leel-Össy

Regie: Dirk Timmermans

—-

 

Vertaling: Leonardo Lyceum Quellinstraat o.l.v. Els Lievens

Met dank aan:

De Roma – Antwerpen

Vlaams Tram- en Autobusmuseum

Lokale Politie Antwerpen

—-

 

© MMXII

Sound with Vision
VVN
AGSO – Stedelijke basisschool Fruithof

© Soundtrack Sabam